Contact
e-Mail
+31 (0) 847 35 13 90
+31 (0) 495 49 18 84
Contact
Stuur E-Mail
Rondven 16, 6026 PX MAARHEEZE
Postbus 2115, 6020 AC  BUDEL
© Copyright 2009-2015 CNR Druk & Techniek. All rights reserved.
Info aanvragen
BINNENKORT IS ONZE WEBSITE VOLLEDIG VERNIEUWD !
Ieder materiaal heeft z n eigen kenmerken en eigenschappen. In het bijzonder bij het verwerken van kunststoffen kunt u worden geconfronteerd met problemen om een goede hechting te krijgen bij onder meer het bedrukken, lakken, bekleden, verlijmen. Met name bij Polyolefinen (PP en PE). Vele materialen zijn ongepolariseerd waardoor deze geen of nagenoeg geen neiging hebben om een verbinding aan te gaan met lakken, drukinkten, lijmen ed. Zodoende wordt geen hechting verkregen. Een voorbehandeling is in deze situaties noodzakelijk. Voorbehandeling met corona of gasvlam biedt dan uitkomst.

Bij beide methoden gaat het om een natuurkundige voorbehandeling, welke zich van de chemische voorbehandeling onderscheidt doordat het in een industriŽle omgeving vaak gemakkelijker is toe te passen en milieutechnisch op veel minder bezwaren stuit. Daarnaast blijven de optische en mechanische eigenschappen van te behandelden materiaal ongewijzigd. De corona en gasvlaminstallaties kunnen  inline  en onder normale atmosferische druk werken waardoor deze zonder gecompliceerde aanpassingen van het productieproces kunnen worden geÔntegreerd. De aanschaf en bedrijfkosten zijn daarnaast in verhouding met alternatieve voorbehandelingstechnieken zeer gunstig.

Het effect van beide voorbehandelingstechnieken is gebaseerd op het openbreken van de moleculenketen aan het oppervlak van de kunststof, waarbij zich in de  breuken  gepolariseerde zuurstofmoleculen vastzetten. Op deze wijze ontstaat een oppervlak met goede verbindingseigenschappen voor lijmen, drukinkt en lakken.
Niet voorbehandeld.
Materiaal stoot af.
Voorbehandeld.
Materiaal stoot niet af.
Inkt of lijm kan zich goed hechten.